Den 19:e oktober var det dags för årets höstagille. Trots andra konkurrerande kalas och en vädersituation med fyra minusgrader, snö och glashala vägar lyckades gillet att samla ett 40-tal gäster. Vi åt Sveriges nationalrätt, ärtsoppa med fläsk, i rikliga mängder. Till kaffet serverades en mycket passande och utsökt punchkaka.

Efter kaffet informerade Bengt Kindbom om hussvampangreppet i Emmes Stûva. Därefter följde roligare aktiveteter i form av diabildsvisning från hembygdsföreningens tidigare aktiviteter. Både när föreningen tillverkade lin och la om vasstaket visades, tillsammans med bilder från Häggum för 20, 30 och 40 år sedan. Bengt läste även upp ett mycket välskrivet kärleksbrev från 1800-talet som finns i föreningens hembygdsarkiv.