150 personer hade samlats den otroligt sköna och varma försommarkvällen vid Gamla Prästgården för att fira nationaldagen. Bengt Kindbom hälsade som vanligt alla välkomna, i år med en mycket passande vers på ren skaraborgska. Därefter sjöng Häggums kyrkokör under ledning av Yvonne Conradsson.

Högtidstalet hölls i år av kommunalråd Erland Johnsson. Mellan den inledande och avslutande dikten av Harry Martinsson så talade Erland om den svenska fanan och att vi svenskar, nya som gamla, ska vara stolta och känna tacksamhet över att få leva i Sverige. Högtidstalet avslutades med nationalsången.

Därefter var det dansuppvisning av Skövde Folkdansgille. De bjöd på både lokala som nordiska danser.

Kaffe med traditionella påsen, innehållande bulle och kakor, lockade de flesta så kön ringlade lång på gräsmattan. Lotterier pågick också under festligheterna.

Kvällen fortsatte med marsch bakom fanorna till kyrkan där kyrkoherde Kjell Knutas avslutade firandet med kvällsandakt. Fanbärare och fanvakt var Häggums UV-kår och Häggums Hembygdsförening.