"Musik på Billingen" i Häggums kyrka
Hemvändardagarna startade i Häggums kyrka med musik av gruppen BÄSK, som består av tre av Sveriges vassaste spelmän; Jonas Simonsson, flöjter, Sten Källman, sax och slagverk, och Hans Kennemark, fiol. De spelade västsvensk folkmusik med en urban dialekt. Andakt hölls av km. Eivor Rova.
Framträdandet lockade många så kyrkan var välfylld.
Musik på Billingen arrangeras av pastoraten, Berg, Väring, N Kyrketorp och Skövde kyrkliga samfällighet, Musik i Väst, Studieförbunden NBV och Sensus samt Kulturförvaltningen i Skövde kommun. Detta är en av tretton sommarkonserter.

Hembygdsfest vid Emmes Stûva
Efter framträdandet i kyrkan var det dags för hembygdsfest vid Emmes Stûva. Evenemanget lockade 180 besökare som umgicks och roades till långt in på natten. Det serverades kaffe, bullar, kakor och korv. Lotterier med många fina priser och försäljning av stenugnsbakat bröd pågick under hela kvällen.

Ett flertal aktiviteter erbjöds under kvällen. Barnen fick åka med häst och vagn längs den gamla Häggumvägen tack vare Skaraborgs Körsällskap. Föreningen har sin övningsbana på Ranstads område i Häggum.

Nästa aktivitet som lockade både unga och gamla var en åktur med Häggums Off Roaders. Klubben presenterade ett flertal jeepar och andra terränggående fordon.

Under kvällen var det många som provade lyckan i både luftgevärsskytte och pilkastning. Skyttet avgjordes sent på kvällen på strålkastbelysta tavlor där segraren i herrklassen kande stoltsera med imponerande 41 poäng.

Pilkastningen fick avgöras med särspel i herrklassen.

Kvällens stora begivenhet var framträdandet av trubaduren Curt Kjellén från Rådene. De kvicka sångtexterna och de roliga historierna med väldigt lokal anknytning lockade till många skratt.

Invigning av leden Häggums by-Döves-Lottes
Redan klockan åtta på söndagsmorgonen startade vandringen längs den nya kultur- och naturleden från kyrkan i Häggums by, via Döves, Lottes och tillbaka igen. Den nya leden är 8,2 km lång. De som deltog fick en ingående beskrivning av torpen och boställena längs leden.

Loppmarknad och kaffeservering
Klockan nio startade loppmarknaden med kaffeservering i bygdegården. Det var Häggums Bygdegårdsförening som anordnade det hela. Det fanns många och välfyllda bord på loppmarknaden och det var säkert många som gjorde ett och annat fynd.

Bröderna Jonssons Opel från Bäckagården
Vid bygdegården visades också den i Häggum välkända bröderna Jonssons Opel. Det är en Opel Olympa De Luxe Coach från 1939 helt i originalskick. Den har endast gått 400 mil och har bara haft två ägare under dessa 64 år. Bilens inköpspris 1939 var 3,775 kr. Några damer från byn blev också bjudna på en åktur i denna raritet.

Jubileumshögtid i Missionshuset
Hemvändardagarna avslutades med en jubileumshögtid i Missionshuset. Häggums Missionshus fyller 125 år och församlingen genomför sitt 150:e verksamhetsår med bl.a. söndagsskola och scouter. Medverkan av tidigare pastorsparet Ann-Sofie och Sven-Evert Kronberg samt pastor Olof Strömqvist. Historik av Bengt Kindbom.

>> Programmet