Nationaldagsfirande

Nationaldagsfirandet lockade ett 150-tal personer till Gamla Prästgården. Det var lite kallt och ruggigt men uppehåll och torrt i gräset. Bengt Kindbom inledde tillsammans med Häggums UV-kår och efterföljdes av Häggums kyrkokör under ledning av kantor Yvonne Conradsson.

Högtidstalet hölls av hemslöjdskonsulent Inger Widhja från Fröjered socken. Talet handlade om nationaldagens historia och hur det firades på olika sätt på försommaren, historiskt och fram till idag. Högtidstalet avslutades med nationalsången som ackompanjerades på saxofon av Petter Rosenlundh.

Efter ytterligare ett framförande av Häggums kyrkokör bjöd Skövde Folkdansgille på både musik och sång, men framförallt på dansuppvisning.

Kaffe med den traditionella påsen, innehållande bulle och kakor, lockade de flesta så kön ringlade lång på gräsmattan. Försäljning av stenugnsbakat bröd och lotter pågick också under festligheterna.

Kvällen avslutades i kyrkan med kvällsandakt med km. Eivor Rova efter marsch bakom fanorna. Fanbärare och fanvakt var Häggums UV-kår och Häggums Hembygdsförening.