Vid torpvandringen den 1 maj föll ett kraftigt regn, men trots det kom drygt 20 deltagare. Inledningen fick ske i Bygdegården med kartgenomgång och studium av rapporter från de arkeologiska utgrävningarna inför byggandet av Ranstadsverket 1958-1960. "Vandringen" företogs sedan med bil och med stopp på de intressanta platserna.

Allmänningen (bortodlat) 1. Grav nr. 1 som innehöll 70 brandgravar och 8 skelettgravar samt ett vackert lerkärl 2. Håkan Uddsgården 3 en gång sämjedelad med Samuelsgården/ Sammesgårn (trädgård och grund kvar efter huset) 4. Sammesgårslia 5 och Årslia 6. N. Sandtäkten bostadshus och Snus Johannesa (Bortodlat) 7,8.

Tre Lars-Larsgårdar, Sigvard Gustavsson vissa rester kvar 9, Kjells borta 10 och Abrahamssons vissa rester kvar 11. Lars- Larsgården Holger Johanssons husgrunder och brunn kvar 12. Skaffaregården med ringen bakom ladugården som är en bana för modellbilar som aldrig blev helt färdigställd och som byggdes av Häggums Modellsegelflygklubb i början av 1950-talet 13. F.d. Bygdegården byggd av Häggums SLU-avdelning 14. Skattegården vissa grundrester kvar och läge för en välbevarad Hällkista 15. Hansagården 16, Bränneberg 17, Bränneberg 18, Lillängen 19 och Torpet Lars-Pettera (bortodlat) 20.

Två Åslagårdar vid den södra såg vi på inledningarna av vägarna till Bäckagården och till Brunnhem 21,22. Åslagården Gideon Anderssons (vissa rester kvar) 23, Tovatorp Stommen 24, Tovatorp Nolgården 25, och Tovatorp Sörgården 26.