Kura skymning på Halleberg den 20 augusti var som en kväll hämtad ur Dan Anderssons dikter. Vandringen till fots från Skomakarhemmet där ingen väg finns, den mörka skogen på kvällen och marschallernas sken vid hemgång. Omkring våran präst Mats Bengtsson satt allt folket i en ring och lyssnade när han sjöng Dan Andersson till eget ackompanjemang på dragspel. Även allsången ljöd i den tysta skogen. Den skog som återerövrat den åkermark som Gustaf Larsson bröt i slutet på 1800-talet för sin och sin familjs bärgning. Och som odlades så sent som för 45 år sedan.

En tipspromenad med aktuella frågor vanns av Erik Lundell, Rosenlund och Bengt Johansson, Skultorp som båda hade alla rätt. Tre grillar var i gång och mat och kaffe njöts i gröngräset runt stugan. Flera kort fanns på den sist boende på Halleberg; Oskar Larsson korgmakaren. Några korgar och de sista ämnena till korgar som han bearbetat kunde beskådas. I övrigt berättades om Oskar och hans liv vid sidan om allfarvägen. Vi var tillsammans 45 personer med gäster från bl.a. USA och Spanien.