Skogsdag 2013

Söndagen den 17 februari anordnade hembygdsföreningen en veteranskogsdag hos Leif Larsson, Backgården, Bolum. Ett 80-tal besökare kom för att uppleva hur skogsbruket gick till på 50- och 60-talen.Där fanns två stycken hästar med släde, äldre traktorer som Ferguson (grålle), Nuffield, Fordson, ett flertal gamla motorsågar och andra äldre skogsredskap. Det sågades både med motorsågar och handsåg. Traktorerna och Anton Lundells och Marcus Wremers hästar hjälptes åt att dra fram stockarna. Timmret lades sedan i hög med hjälp av en gammal stocklyft som manövererades för hand. Över öppen eld bakade Rigmor Lundell, Ida Lundell och Ingmarie Kindbom kolbullar som deltagarna fick smaka på. Besökarna gick också en tipspromenad med frågor som handlade om skogen och naturen. Vädret var perfekt några grader kallt och lite snö. Evenemanget uppskattades verkligen av besökarna, för de äldre blev det lite nostlagiskt och för de yngre intressant att se hur skogsbruk gick till förr. Föreningen tackar alla som jobbat för att skogsdagen kunde genomföras.

Fotograf Stefan Agnar