Höstagillet 2013

Höstagille.

Den 9 oktober anordnade som brukligt var Hembygdsföreningen ”Höstagille” i Häggums Bygdegård. Ett 50-tal personer hade hörsammat inbjudan och kommit. Denna gång var det ett större antal yngre deltagare vilket var glädjande och bådar gott för framtiden.
Berit Wilsson, Gunilla Christiansson och Barbro Bood svarade för maten och det serverades kålpudding eller köttbullar med sås, potatis, lingon, bröd, smör och kaffe med kaka.
Efter maten tog Therese Qvarfordt över programmet och hade ett musikkryss som hon
sammanställt. Det var musik för både gammal och ung och alla kunde delta. Det blev en trevlig programpunkt som uppskattades .
Under året hade Hembygdsföreningen fått en del gamla föremål. En bok som visar Häggums Missionsförsamlings missionsauktioner för åren 1872-1884 där det framgår köpare, vara och pris och att det också beviljades tre månaders kredit. Gamla fotografier på Häggumsbor samt kartor som visar Häggum före laga skiftet fanns bland föremålen. Under kvällen visades dessa.
Kvällen avslutades med lite småprat kring kaffeborden.