Lieslåtter 2014

Lieslåtter den 27:e juli, 2014.

Trots att åskan mullrade i bakgrunden och ett lätt regn föll kom det drygt 60 personer för att vara med på lieslåttern som hembygdsföreningen anordnade. Liksom tidigare år var vi på ägor som tillhör Ekeskogen.Även i år hade vi anlitat Mats Rosengren, Broddetorp för att lära ut konsten att slå med lie. Det var många ungdomar som deltog vilket är glädjande och det borgar kanske för att användningen av lie fortsätter till nästa generation. Nytt för i år var att Magnus Lundell och Carina Bergkvist var där med två ponnyhästar och barnen fick möjlighet att åka hölass. Det var mycket uppskattat för det är inte så vanligt längre att man kör in hö med häst och vagn. Vi bjöds på "kokkaffe" som kokats över öppen eld av Rigmor Lundell. Efter fikapausen tilltog regnet och vi fick avbryta tidigare än beräknat men alla som ville hann slå med lie och vi hann också hässja höet innan vi blev alltför våta.

Fotograf Ida Lundell

Fotograf Ing-Marie Kindbom