Häggumadagen 2015

"Häggumsdagen"

Lördagen den 15 augusti anordnade föreningarna i Häggum (Hembygdsföreningen, Bygdegårdsföreningen, Svenska Kyrkan, Häggums UV-scouter, Häggum Offroaders och Häggum Packers) en gemensam fest. Vädret var strålande, sol och ca 25 grader varmt.
Vi började kl. 16.00 med att gemensamt dricka det medhavda fikat och därefter följde olika aktiviteter. Vi besökte Eva Olsbos trädgård, den var helt fantastisk med mängder av blommor och andra växter, slingrande gångar och även en liten damm. Alla var mäkta imponerade av det som visades och det arbete Eva måste ha lagt ner för att åstadkomma detta.
Den som ville kunde också gå en tipspromenad.
Barnen fick rida på och köra Carina Bergqvists och Jannice Johanssons ponnyhästar och även åka med på en tur i Leif Larssons jeep. Detta uppskattades verkligen av barnen.
Häggums UV-scouter hade byggt upp en hinderbana och visade delar av sin verksamhet även det ett populärt inslag.
På kvällen serverades mat som bestod av grillbricka med tillbehör och potatisgratäng och senare kaffe med tårta.
Efter maten spelade Jimmy Andersson, Väring upp till dans. Han underhöll också med sång och fick även igång lite allsång. Ju längre kvällen gick desto trängre blev det på dansgolvet och det var många som rockade loss ordentligt.
Festen blev verkligen jättelyckad och alla såg ut att trivas.