Höstagillet 2015

Höstagille i Bygdegården den 7 november 2015.
Så var det dags för det traditionella "Höstagillet" och ett 60-tal personer hade hörsammat inbjudan och kom för att äta god mat och umgås. Det serverades wonton en kinesisk maträtt bestående av degplattor, fläskfärs, räkor och spenat och därefter potatis och purjolökssoppa samt gulaschsoppa och till detta hembakat bröd . Senare bjöds på kaffe med olika sorters bärpajer och vaniljsås.
Efter maten då alla var mätta och belåtna fick vi lyssna till Birgitta Malmqvist som på ett humoristiskt sätt berättade om det idylliska Häggum under 30- och 40-talet. Birgitta bodde sina första 10 år i Häggums skola där hennes far Petrus Bothzèn var lärare. Hon berättade om olika episoder hon varit med om och om de personer som levde här under den tiden.
Under kvällen tillkännagavs och vem som blivit årets "Häggumare". Det blev Ida Lundell för hennes framsteg i sitt konstnärsutövande.