Ordföranden har ordet

Tomten till Emmes stuga 2016

Lördagen den 10 december kom tomten till Emmes stuga för att få en pratstund med barnen och ta emot deras önskelistor. Tomten kom på häst och vagn med Anton Lundell vid tömmarna. Det regniga vädret bidrog nog till att endast ett 30-tal barn och vuxna kom. Det serverades också varm saft, glögg och pepparkakor

Granen vid kyrkan och Julpyssel i Bygdegården 2016

Lördagen den 3 december restes granen vid kyrkan och den hade i år skänkts av Jörn och Anna Kuztner, Bossgården. Anders, Johan och Emma Kindbom, Leif och Linus Larsson, Roland Wilsson, Rune Johansson, Erik Lundell och Stefan Agnar gjorde jobbet. Barbro och Stig Bood bjöd arbetslaget på fika.

Den 3 december samlades ca 24st barn och vuxna i Bygdegården för att julpyssla tillsammans. På borden hade Rigmor Conradsson och Ida Lundell dukat fram material och förslag på egentillverkat julpynt, det tillverkades ljuslyktor av gamla glasburkar som dekorerades med socker och band, korgar gjorda av hönsnät och mossa, stjärnor av kvistar och egentillverkade julkort med paljetter och bokmärken.

Alla deltog med stor lust och kreativitet och förverkligade både små och stora ideér, de flesta hade en hög med pyssel med sej hem!

Under tiden man pysslade kunde man stärka sej med hembakat fika, smörgås, clementiner och glögg.

Det var första gånget detta arrangemang anordnades av Hembygdsföreningen och vi hoppas att det kan bli en tradition.

Foto; Stefan Agnar och Ida Lundell