Torpvandring 2016

Torpvandring 1 maj.
Även i år anordnade föreningen en promenad 1 maj där vi tittade på gamla bosättningar. Efter att det regnat på morgonen tittade solen fram lagom till vi påbörjade promenaden och ett femtontal personer slöt upp. Vi startade vid kyrkans parkering och följde gamla landsvägen vidare Backavägen och Ekeskogsvägen. Vi tittade bl.a på var en av Häggums krogar låg. Vi var framme vid Slängarskrestins, Korsdalen, Ramalyckan , Andreasa i Marka och Hägges där vi tog fikapaus. Vi fortsatte sedan vidare till Örns och St. Gåran ( Granqvists), Lövåsen, Fattigstugan, Sterns och Smedbacken. Anders Larsson var vår guide och vi tackar för informationen vi fick.