Höstagillet 2016

Höstagillet

Lördagen den 12 november bjöd hembygdsföreningen in till "Höstagille" i Bygdegården. Ett 40-tal personer kom för att äta god mat och umgås. Det bjöds på kall inkokt strömming med potatismos, lingon och gurka samt smör och bröd. Senare på kvällen serverades kaffe med kaka.
Vi fick lyssna till Noomi Augustsson som läste en uppsats skriven av Noomis morbror Birger Larsson om en skolresa till Göteborg för 100 år sedan. Noomi hade också skänkt vinsterna till kvällens lotteri.
Bengt Lilljha med fru Ann-Marie visade bilder från och berättade om Ranstads verkets uppbyggnad och rivning.
Under kvällen tillkännagavs årets Häggumare som i år blev Johan Kindbom. Johan är en duktig orienterare och vann sin klass i O-ringens femdagarsorientering 2016 som gick av stapeln i Sälenfjällen. Emma Kindbom visade också bilder från årets tävling.