Slåtterdag 2017

Söndagen 30juli kl.10.00 samlades ett gäng på ängen mitt emot Stora Gåran för att tillsammans slå och hässja hö. Till våran hjälp hade vi Mats "Lie-Mats" Rosengren som instruerade oss i konsten att slå med lie. Alla fick testa på, stor som lite, van som nybörjare. Samtidigt slog den Nordsvenska hästen Molly, med Irene Gidmark vid tömmarna, en del av ängen med slåtterskär.
Under fikapausen pratade Mats om vikten av biologisk mångfald och tips på hur man själv kan hjälpa till, bla fick vi rådet att annektera en vägren och att idka gerilla-slåtter.
Efter fikat var det dags för hässjning, Anton Lundell visade steg för steg hur man sätter upp sin hässja för att få en bra skörd. Alla hjälpte till att räfsa ihop det slagna höet och lägga det på rätt sätt på hässjan.
Även vid detta moment kunde Molly hjälpa till genom att dra sin hästräfsa och samla ihop höet i högar.

En trevlig dag med mycket kunskapsförmedling och trevliga samtal.