Nationaldagen 2012

Nationaldagsfirande den 6 juni 2012

Klockan sju på morgonen den 6 juni samlades en skara morgonpigga medlemmar (Berit Wilsson, Maj-Britt Thorell, Bengt Johansson, Anders Kindbom, Therese Qvarfordt och Barbro Bood)för att baka bröd i den vedeldade ugnen i Gamla Prästgårdsstugan. De färska brödkakorna såldes sedan under firandet på kvällen och hade en strykande åtgång.

Vid niotiden anslöt fler medlemmar (Sven-Erik Lundell, Anders Larsson, Stefan Agnar, Leif Larsson och Mattias Qvarfordt) för att ställa i ordning för kvällens festligheter.

Klockan 18.00 började det traditionsenliga nationaldagsfirandet. I den strålande försommarkvällen samlades cirka 250 personer för att njuta av det digra programmet med deltagande av Häggums missionsförsamlings UV-kår, Häggums Kyrkokör under ledning av Yvonne Conradsson och Skövde folkdansgille. Kvällens högtidstalare var pastor Bengt Kindbom, Skövde som i sitt tal bland annat lovordade Guds skapelse i den svenska naturen. Han anknöt också till sin namne, framlidne Bengt Kindbom och vad han uträttat bland annat för hembygden.

Efter att kaffe med hembakat bröd serverats ställde alla upp sig för promenera efter fanorna in i kyrkan. Kvällen avslutades med en andakt ledd av kyrkoherde Göran Eriksson, körsång av kyrkokören och fanvakt av UV-kåren.