Slåtterdagen 2012

Söndagen den 29 juli anordnade hembygdsföreningen för andra året en slåtterdag på Ekeskogens marker. Ungefär 90 personer kom för att vara med om slåtter på gammalt vis.
Mats Rosengren från Broddetorp höll en liten lektion om liar, vikten av att det är rätt stål i lien och att den är välslipad. Bäst är att knacka fram eggen. Därefter visade han hur man slår med lie. Alla som ville fick sedan pröva på detta och efter det hässjades klövern.
Samtidigt som lieslåttern pågick slog Anton Lundell med häst och slåttermaskin. För de yngre deltagarna blev det en annorlunda upplevelse mot dagens stora maskiner i jordbruket och för de äldre en nostalgisk tillbakablick.
Dag Fredriksson Häggum berättade också lite om de växter som växer på en slåtteräng.
Alla trivdes och njöt av medhavd fika och Rigmor Lundells kaffe som kokades över öppen eld.